Добредојдовте Гостин. Ве молам пријавете се или зачленете се.
10-09, 2010, 09:51:21

Автор Тема: Сличности и разлики помеѓу Атеистите, Муслиманите и Христијаните  (Прочитана 960 пати)

0 Членови и 1 Гостин ја гледаат оваа тема.

«Одговор #15 пратена : 19-02, 2010, 02:36:15 »

Soul_of_Space

• Аматер
  • **
  • Репутација: +2/-2
  • Надвор од мрежа Надвор од мрежа
  • Порака: 210
Site ostanati ke gorat vo pekolot. Samo nie vistinskite pravoslavni hristijani ke bidema spaseni. A muhamed veke gori .  Spasenie ima samo za krstenite so svet duh. Se ostanato e odpadok koj trba da se iscisti od vecnosta.

Mnogu duhovito a i verski kazano... sekoja cest. Ti si naj dobar dokaz protiv Hristijanite. Fala mu na Boga sto znam deka ne se site takvi.
Сочувана

«Одговор #16 пратена : 19-02, 2010, 02:41:20 »

Soul_of_Space

• Аматер
  • **
Site ostanati ke gorat vo pekolot. Samo nie vistinskite pravoslavni hristijani ke bidema spaseni. A muhamed veke gori .  Spasenie ima samo za krstenite so svet duh. Se ostanato e odpadok koj trba da se iscisti od vecnosta.

Mnogu duhovito a i verski kazano... sekoja cest. Ti si naj dobar dokaz protiv Hristijanite. Fala mu na Boga sto znam deka ne se site takvi.
Allahdz.s veli: Loso e ona sto go zboruvaat a poloso e ona sto vo srcata go krijat.
Koj budala bi poveruval deka takov pogan jazik raj ke uziva?

Jazikot e zavesa na lezisteto na dushata. Koga veter ke duvne ja podiga zavesata pa taka od nadvor mozeme da vidime sto se krie vo kukata,sredena li e ili e valkana. Taka e so covekot koga jazikot ke go podigne.... mozes da mu ja vidis dusata kakva mu e.

Mnogu mozam dati iznakazuvam,da ne gi pocituvam zborovite na eden mudrec koj veli:

"Shta je jezik sred ustiju,kazite mudri ljudi?
To je kljuc na sehari riznicara mudrosti.
Dok je ona zakljucana,nemoze se znati dali je zlatar ili prodaje bezvrjedne stvari.
Mada je sutnja zlato,kako kazu mudri. Kadati je savjet potreban,boljeti je govori.

Dvije su stvari uistinu daleko van pameti:
'Sutjeti kada treba govoriti i govoriti kada treba sutjeti
'"
Сочувана

«Одговор #17 пратена : 25-02, 2010, 10:56:50 »

Morbid Angel

• Administrator
  • Магионичар
  • Репутација: +2292/-0
  • Порака: 817
  • Dogma will dispirit your soul
Соул, нели приметуеш дека не отру бе чоек?
Не можам да скролам 5 саата ваму и да пливам тука у оноа шо и да е наму, џамии, курани, џинови.
Сочувана
Human abilities perish in the acid of sorcery
Their senses turn into rusty strings

«Одговор #18 пратена : 25-02, 2010, 10:38:22 »

Soul_of_Space

• Аматер
  • **
Se izvinuvam Morbid,nema poveke.
Vi posakuvam se naj ubavo,ubavo da si se druzite.
Сочувана

«Одговор #19 пратена : 25-02, 2010, 11:27:56 »

dreamer.86

• Global Moderator
  • Аматер
  • Репутација: +8/-3
  • Порака: 345
    • Email
Ех ех ех,што сакаш да кажеш сеа?Дека не напушташ?
Сочувана
Најјак Потпис.

«Одговор #20 пратена : 25-02, 2010, 11:42:51 »

panta

• Global Moderator
  • Почетник
  • Репутација: +13/-0
  • Порака: 112
    • Email

Тууууу веднаш се налути. Прво, навистина нема потреба да се извинуваш никому, второ, баш ни е драго што си дел од форумов и те охрабруваме и понатаму да пишуваш и трето, критиката беше најдобронамерна и беше со цел да се запази динамиката на дискусиите. И јас би сакал да има повеке членови кои би можеле да дискутираат на сериозни теми..ама едноставно ги нема, и не е фер тоа да го компензираме преку пишување постови кои се одвишни. Ајде така..
« Последна промена: 26-02, 2010, 12:07:50 од panta »
Сочувана
Normal's overrated

«Одговор #21 пратена : 26-02, 2010, 12:37:35 »

Morbid Angel

• Administrator
  • Магионичар
  • Репутација: +2292/-0
  • Порака: 817
  • Dogma will dispirit your soul

Види, со лутење и тоа напуштање, секако не губиме ние ништо, би изгубил ти (по твоја одлука, нормално). Критиката беше наменета, поради специфични околности, а тоа се недоволна посетеност на форум од други членови, слаба активност и континуирана фреквентност на темите кај шо ти пишуваш (со исламска тематика) така шо само тоа идеше до израз. И вака од страна гледано, веруј ми не изглеа добро и балансирано.
Сочувана
Human abilities perish in the acid of sorcery
Their senses turn into rusty strings

«Одговор #22 пратена : 26-02, 2010, 01:43:51 »

Soul_of_Space

• Аматер
  • **

Тууууу веднаш се налути. Прво, навистина нема потреба да се извинуваш никому, второ, баш ни е драго што си дел од форумов и те охрабруваме и понатаму да пишуваш и трето, критиката беше најдобронамерна и беше со цел да се запази динамиката на дискусиите. И јас би сакал да има повеке членови кои би можеле да дискутираат на сериозни теми..ама едноставно ги нема, и не е фер тоа да го компензираме преку пишување постови кои се одвишни. Ајде така..
Panta,veruvaj deka voopsto ne sum se nalutil i od sesrce vi posakuvam se' naj ubavo. Jas samo si ja uvidov svojata nesposobnost da go iskazam ona sto sum go sakal,mene Vozviseniot mi zabranuva da im bidam naporen na lugeto so svojata prisutnost i govor. Covek nemoze za sebe da pri,meti kakva e negovata postapka vo drustvoto,sekako misli deka e naj dobar,kako sto jas ne sum primetil do sega deka ve trujam,toa trebase da mi go kaze nekoj a moeto napustanje ne e zaradi lutinata,koja voopsto ja nemam,tuku mojata nesposobnost. Ednostavno,jas ne sakam nekoj da vozdivnuva i tezina da mu predizvikuva mojata pojava,toa e sramota za mene.
Na ovoj Forum so mene skoro nikoj ne se slozuva no se trudam i sakam da se druzam,cenam secie mislenje iako ne e soglasno moeto mislenje. Vie,mene edinka nemozete da me prifatite zaradi toa sto nemam isto mislenje so vaseto.
Normalno e toa deka nemoze sekoj isto da razmisluva i da se slozuva so nas.

Vo drugite podforumi i mnogu retko pisuvav iako,Metafizikata ne e samo eden smer na izucuvanje,nitu pak Galaksijata,nitu pak bilo koja nauka vo svetot.  Za se ima poveke razmisluvanja,za da ne ni bide znaenjeto protureno i cisto perenje na mozok,za sto ste i samite protiv (veruvam) togas treba racionalno i bez predrasudi da dzirneme na site strani i da go soslusame secie mislenje.
No ete,ne pisuvav tamu,iako bi mozel mnogu da pisuvam.
No,vo podforumot Religija neznam sto bi trebalo covek da pisuva? Ako e samo za Ateisti,togas nema sto tuka ako mirno go napustam forumot. Ako e samo za Hristijani,povtorno nema nisto ako mirno izlezam. Ako imame pravo i kako Muslimanoi da napiseme nesto od nasata religija,togas povtorno nema za sto da se bunime.

Pred da se donese zaklucok treba da ima opomena.Treba da mi kazete kade i so sto i vo sto preterav. Dali nekoj e navreden od bilo koj moj post. Dali nekade pisuvam off topik. Ako preteruvam so pisuvanje od Religijata,pa,podforumov e Religija. Jas im se izvinuvam na onie na koi kosa im se diga stom ke se spomne imeto na Vozviseniot Allah. Vo podforum Religija Covek moze da pisuva samo za Allah,Isus,Buda,Kur'an,Biblija,Tora,Mojsie.... i se sto e vrzano za nea. Normalno,nekoj za nekoj protiv.

Sekoe dobro.
Сочувана

«Одговор #23 пратена : 26-02, 2010, 04:29:55 »

KEC

• Аматер
  • **
  • Репутација: +5/-11
  • Порака: 308
Dobro...  Eve... Slicnosti megju Muslimani i Hristijani ima . Edna od niv e toa deka od dvete strani se priznava deka postoi EDEN tvorec na se.
Сочувана
Kako zarobeni vo tegla
na ovaa zemjina kugla,
se derime na visok ton
ne pocituvame bon-ton.

Od sekogas bilo taka
sekoj pravel sto saka
nikoj na nikogo ne podaval raka
osven koga bi trebalo da e taka.

«Одговор #24 пратена : 04-03, 2010, 12:45:40 »

cernodrimski

• Почетник
  • *
  • Репутација: +3684/-1
  • Порака: 88
    • Email
ajde da odime po red KEC,ova e samo mal del od toa sto go kaza,vo prethodniot tvoj post kazuvas nesto za kuranot i biblijata,prvo d ti objasanm pravoslaven sum,no sepak za da go razberes nekogo bi trebalo da go zapoznaes,znaci kako sto ja citav biblijata taka imav vreme da go procitam kuranot,slicnosti ima vo tie dve knigi,nema sega da duskutiram,koj od kogo zemal,i koj e postari i taka natamu,no ti velis vo kuranot e zabranet vlez na ragoleni zeni,bez samija i taka natamu,ako vejke tolku se penjavis za pravoslavieto,togas podobro uste ednas preprocitaja ovaa materija pa ke najdes i kaj nas,deka vleguvanje na maski i zenski lica nepristojno obleceni,so raskosni sapki,so karmini napadni i maski koi se isto taka nepristojno obleceni ne im se dozvoluva vlez vo crkvite,potoa i vo nasite i vo zamija ne se vleguva so oruzje,vo oltarot i den denes ne moze da vlezi zena,da ti brojam li,znaci zemi prvo procitaj..otkako ke procitas,zemi procitanoto dobro razberigi,pa potoa vaka fanaticno branija verata..sega za ova sto go kaza..dali si vistinski pravoslavec,i dali ne si gresnik toa..toa ke go kaze samo smrta..t.s toa sto sleduva posle smrta...znaci ti vikaj kolku sakas deka si bezgresen toa tie...i za kraj...Se ostanato e odpadok koj trba da se iscisti od vecnosta...ova se tvoi zborovi,ovie zborovi vistinski pravoslaven vernik ne bi izgovoril,znaes koga vo crkva ke vleze i musliman i koga od bog ke pobara spas za dete zena ili bilo sto,togas popot zaedno so nego klenuva na kolena i se moli za spasenie na toj covek,znaci pred bog se site isti,,istoto vazi i za dzamija,koga baras spas treba da ti se pruzi(drugo e fanatizmot sto na mnogumina im gi zatvori ocite)znaci frlajki otrovni streli ne te pravi vistinski vernik...i vikas se ostanato treba da se iscisti od vecnosta..pa ti pojma nemas koj zbor za sto se upotrebuva..covekot kako zivo bitie nema ni teoretski sansi da pogledne ne pak da ja cisti vecnosta...vecnosta e prostor kade opstojuvaat samo pravite i cisti dusi,znaci tamu nema sto da se cisti,dodeka kontra od toa e vecnata prokletija,i tamu nema sto da se cisti bidejki tie dusi koi se tamu se osudeni na vecni patenja..sega zasega tolku za tvoite hristijanski biseri
Сочувана
Âíèìàâ༠øòî å ïîñàêàø,ìîæå äà òè ñå èñïîëíè:glup:

«Одговор #25 пратена : 04-03, 2010, 02:08:28 »

KEC

• Аматер
  • **
  • Репутација: +5/-11
  • Порака: 308
Vo hram ako se "kupuva " duhovna hrana toa ne e vistinaski hram.  Site sto ne go prifakaat Bog kako presveta troica ne se pravoslavni. Vo crkvata kade sto odam jas ne pustame zeni koj odat razgoleni , nacrveni, bez samija i tn. Ne pustame nitu lugje so puska vo crkva. No , seto ova sto e zabraneto vo pravoslavieto se praktikuva vo sekoja nacionalna" crkva"SPC, MPC,GPC,BPC i dr.
Sto znaci deka kaj niv nema vistinsko pravoslavie.Nemoj sega da pustam moi sliki kako dobivam blagoslov od svestenik na MPC za odbrana na Ratae vo 2001g. Sekako togas ne znaev deka toa se antihristovo telo koe gi vturnuva hristijanite vo grevovi.No sega ja znaam vistinata deka tie se volci vo ofcja koza. Site nacionalni crkvi se kontrolirani od masonite.
« Последна промена: 04-03, 2010, 02:25:54 од KEC »
Сочувана
Kako zarobeni vo tegla
na ovaa zemjina kugla,
se derime na visok ton
ne pocituvame bon-ton.

Od sekogas bilo taka
sekoj pravel sto saka
nikoj na nikogo ne podaval raka
osven koga bi trebalo da e taka.

Страници: 1 [2]   Оди горе
« претходни следни »