Добредојдовте Гостин. Ве молам пријавете се или зачленете се.
06-09, 2010, 07:22:16

Автор Тема: ПРЕДВИДУВАЊА  (Прочитана 8415 пати)

0 Членови и 2 Гости ја гледаат оваа тема.

«Одговор #255 пратена : 13-08, 2009, 04:44:11 »

`ThoRN`

• Почетник
  • *
  • Репутација: +0/-0
  • Надвор од мрежа Надвор од мрежа
  • Порака: 91
Одг: ПРЕДВИДУВАЊА
« Reply #255 пратена : 13-08, 2009, 04:44:11 »
можеби...
Сочувана

«Одговор #256 пратена : 22-10, 2009, 09:06:32 »

DANI

• Магионичар
  • Репутација: +6829/-0
  • Порака: 610
    • Email
« Reply #256 пратена : 22-10, 2009, 09:06:32 »
Интересно е оваа што го пронајдов :0

Текстови од Куранот мистериозно се појавуваат на телото од бебе

На телото на едно бебе од Дагестан се појавиле делови од Куранот. Сурите се јавувале секој понеделник и петок секогаш со нови зборови, пренесува elu24.ee

Родителите на деветмесечното бебе не кажувале никому за тоа, се’ додека еден ден не се појaвиле зборовите „Покажете им ги на луѓето моите знаци“.
Детето одбивало храна на Рамазан и јадело само во времето предвидено за ифтар, исламската рамазанска вечера во квечерината по целодневниот пост.
На телото од детето по име Али Јакубов од неговото раѓање се појавувале пораки на арапско писмо. Прво се појавувале само букви, а подоцна се испишувале цели делови од текст, пренесува локалниот медиум Вести кој се повикува на искази на родителите.
„Прво забележавме хематом на неговата брада, но по извесно време се појави зборот Алах“, рекла мајката Медина Јакубова, а медиумот донесува фотографија на која наводно се гледа испишаниот текст „Алах е создателот на сите суштества“.
Кај детето веднаш по раѓањето биле дијагностицирани исхемија и детска парализа, но откако почнале на неговото тело да се јавуваат овие знаци, по извршениот лекарски преглед се’ било во ред.
Локалните медиуми пренесувааат дека откако приказната била објавена, во неговата куќа почнале да доаѓаат голем број дагестански верници, па полицијата морала да ги заштитува родителите и да ја чува деноноќно нивната куќа.
Сочувана
And, you my songs, do you know
I am the wind, song is the source of my soul

Voice of silence

ЉУБОВ ПРЕД СЕ

«Одговор #257 пратена : 23-10, 2009, 08:00:39 »

mALEFACTOr

• Administrator
  • Супер Илузионист
  • Репутација: +20978/-0
  • Порака: 3.619
  • Don't know what I want, but I know how to get it
    • Email
« Reply #257 пратена : 23-10, 2009, 08:00:39 »
Чудно. Не верувам дека родителите би го жигосувале своето дете, но и баш толку прецизни знаци да се појават.. па и тоа е малку несватливо.. No comment.
Сочувана

«Одговор #258 пратена : 25-10, 2009, 05:03:27 »

sofrag

• Почетник
  • *
  • Порака: 11
  • Нов член
« Reply #258 пратена : 25-10, 2009, 05:03:27 »
Чудно. Не верувам дека родителите би го жигосувале своето дете, но и баш толку прецизни знаци да се појават.. па и тоа е малку несватливо.. No comment.
ama muslimanskiot fanatizam vo poslednive godini?
Сочувана

«Одговор #259 пратена : 29-10, 2009, 09:02:24 »

DANI

• Магионичар
    • Email
« Reply #259 пратена : 29-10, 2009, 09:02:24 »
Па што знам...повеќе незнам во што да верувам...сепак мислам дека родител и не би му наштетил нешто такво на свое дете..или...или јас...незнам што да мислам...не сакам да си ја грешам душата,а ако е така тие нека си го носат гревот на своја душа :'(
« Последна промена: 29-10, 2009, 09:04:03 од DANI »
Сочувана

Voice of silence

ЉУБОВ ПРЕД СЕ

«Одговор #260 пратена : 29-10, 2009, 11:03:24 »

univerzum

• Почетник
  • *
  • Репутација: +1/-0
  • Порака: 8
  • Нов член
    • Email
« Reply #260 пратена : 29-10, 2009, 11:03:24 »
zdravo za site clenovi na forumov.gi procitav site temi i posakav da se registriram.priznavam deka posebno me zainteresira licnosta na Dani.Ne znam kolku e vidovita no sigurno e posebna licnost .jas isto imam nekoe sesto setilo ,odnosno se raboti za silna intuicija.nikogas ne me prevarila.bi sakala da se uveram dali postoi vidovitost i dali sudbinata moze da se menuva.pa Dani bi te zamolila da mi odgovoris.i kako im predviduvas bez podatoci ili fotografija?navistina intereg]
Сочувана

«Одговор #261 пратена : 31-10, 2009, 03:10:50 »

DANI

• Магионичар
    • Email
« Reply #261 пратена : 31-10, 2009, 03:10:50 »
zdravo za site clenovi na forumov.gi procitav site temi i posakav da se registriram.priznavam deka posebno me zainteresira licnosta na Dani.Ne znam kolku e vidovita no sigurno e posebna licnost .jas isto imam nekoe sesto setilo ,odnosno se raboti za silna intuicija.nikogas ne me prevarila.bi sakala da se uveram dali postoi vidovitost i dali sudbinata moze da se menuva.pa Dani bi te zamolila da mi odgovoris.i kako im predviduvas bez podatoci ili fotografija?navistina intereg]
Како прво добредојде,како друго јас себе не се сметам за видовита личност,тоа пред се би го нарекла како...ајде,ниту јас самата незнам како би го нарекла(навистина!)но сепак мислам дека секој во себе го има тоа,но на некој начин треба да се „разбуди„да се насети внатрешниот глас... kako im predviduvas bez podatoci ili fotografija?-хмм,ајде да кажеме дека јас сум антената а мозокот телевизор...bi sakala da se uveram dali postoi vidovitost i dali sudbinata moze da se menuva...е тоа е нешто друго...дали може или не може,па би можела,ама судбина е судбина нели...ајде ќе ти кажам една како да кажам прикаска-кога се родило едно дете наречниците му предвиделе смрт од жалка.Истиот пораснал,а таа прикаска за наречничките му ја имаат кажано.По пат видел желка,се сетил на прикаската и така изнервиран ја шутнал со нога желката„Да,де,јас од тебе да умрам„...при ритањето се боцнал на прстот од желкиново нокте...од тоа добил тровање на крвта и починал...онаа што е судено и запишано тоа е,но и судбината понекогаш може да се испревари...а види,можеби нашиот мозок е едно совршено  временско летало а ние сеуште талкаме по временската машина а тоа е нешто што е во нас самите.
Сочувана

Voice of silence

ЉУБОВ ПРЕД СЕ

«Одговор #262 пратена : 31-10, 2009, 07:53:09 »

univerzum

• Почетник
  • *
  • Нов член
    • Email
« Reply #262 пратена : 31-10, 2009, 07:53:09 »
zdravo i blagodaram Dani.Da , ima nesto posilno od se ,toa go sfativ pred edna godina.I veke ne sum ubedena vo nestata kako ste .mozebi se raboti za  energija,mozebi toa e dimenzija nedostapna za nas,ne znam.jas bi sakala nekoj da mi predvidi nesto konkretno,bidejki se naogam vo cudna situacija.probav na nekolku mesta megutoa neuspesno.sto mislis Dani?
Сочувана

«Одговор #263 пратена : 02-11, 2009, 08:58:34 »

DANI

• Магионичар
    • Email
« Reply #263 пратена : 02-11, 2009, 08:58:34 »
zdravo i blagodaram Dani.Da , ima nesto posilno od se ,toa go sfativ pred edna godina.I veke ne sum ubedena vo nestata kako ste .mozebi se raboti za  energija,mozebi toa e dimenzija nedostapna za nas,ne znam.jas bi sakala nekoj da mi predvidi nesto konkretno,bidejki se naogam vo cudna situacija.probav na nekolku mesta megutoa neuspesno.sto mislis Dani?
Ако одиме по нештата се знае само кој може да ја види иднината и на кого му е достапна...иднината за мене подобро да не ја знам(зборам за себе)оти ќе биде онаа што треба да биде и ќе биде,едно време и јас сакав да видам што ќе биде со мене,каква ќе сум,што ќе се случи со мене и т.н,но да ти кажам по интересно и по возбудливо ми е кога се разбудам и го дочекам новиот ден очекувајќи да го зграпчам денот и да го живеам.

Ако и сепак успеам да седнам во мојата временска машина :Dи ти кажам ти онака,ти овака,онаа,оваа, што мислиш што би се случило?би била оптеретена чекајќи го кажаното(или предвиденото) и понекогаш многу работи и ни се остварат оти самите така очекуваме да се случи...но ајде...немирен дух кој сака да трча пред своето време, и успеваш,понекогаш дури и секогаш правиш режија на ден,ноќ,како да несмее ништо да ти побегне без ти да знаеш...моментално те облиела радост и среќа за нешто,се чувствуваш исполнето,розово гледаш на работите...во тебе како да има судир на емоции...милосрдна,сожалива личност.
...се ми се мотка низ главата една капа,оние што се прават од картон за нова година или сл и гледам една мала личност(дете)со смеѓа накај костенлива коса...што може да е тоа?...
хммм,мислиш оти имаш јака био енергија...ти зујат ушите?не е главоболка ама некоја тежина чувствуваш,ммм,синусите среди ги...ееее толку...
Ако со нешто те вознемирив сори,можеби временската машина сврте на друга насока :D
Ајде сега ти на мене :)Плиссс :)
Цмикчееееее :)
Сочувана

Voice of silence

ЉУБОВ ПРЕД СЕ

«Одговор #264 пратена : 05-11, 2009, 06:27:28 »

univerzum

• Почетник
  • *
  • Нов член
    • Email
« Reply #264 пратена : 05-11, 2009, 06:27:28 »
dani ok.mozebi za duhot ,nemiren da,taka e.no radost nema vo mene,ne veke.bev ispolneta,veke ne.da,emotivna ,premnogu.riba so podznak vodolija.i mozes da zamislis.deteto ,sto e toa me zbuni.sinusite,ne znam.sudir na emocii ima.i milosrdie premnogu.zamisli dani,jas sakam se od zivotot,hedonist sum,a ima noki nespieni i tezina vo dusata ,ima i zabeguvanja .krajnosti.ponekogas sum luckasta a veke posle placam za decata sto nemat detstvo za nepravdata vo zivotot,koga bi mozela da bidam skromna,bi se smirila.koga podaruvam i pomagam uzivam vo toplinata sto se siri.mn ljubomora i sebicnost,mn zloba okolu mene me gusi sekojdnevno.ocekuvav da mi kazes dali ke se preselam vo drug grad,vo neizvesnost sum.aj dosta,te gnjavam so mojot zivot,haos e.
Ti si posebna licnost,ti kazav.Ima ljubov vo tebe,pa i srekna si.jas ne mozam da vidam,samo osekam koga sum vo kontakt fizicki.no ete kako da znam za tebe deka si izgradena osoba kompletna i harizmaticna i mozes da imas sto ke posakas.bi sakala da te poznavam.ja citav tvojata poezija.emocii.ubavini.i milost.dani te molam,kazi mi dali vide nesto sto ne sakas da go kazes.moram na rabota.se nadevam ke mi odgovoris.cao i prijaten den.
Сочувана

«Одговор #265 пратена : 05-11, 2009, 04:00:30 »

DANI

• Магионичар
    • Email
« Reply #265 пратена : 05-11, 2009, 04:00:30 »
univerzum,а што да кажам јас-риба и подзнакот ми е риба?Сакам да бидеш среќна,а за нас рибите малку ни треба да бидеме среќни за разлика од некои кои се гледаат на материјалното богатство,е велам дека тоа и нам не ни потребно но доволно онолку колку за скромен живот.
А онаа со детето и капата,видов мало дете(можеби и си ти кога си била мала)
Ок,не сакам на никој да кажувам негативни вибрации,туку едноставно и онаа што има негативно сакам да го преусмерам кон позитивно и затоа негативностите на некој начин сакам да ги преусмерам во друга насока.И не мисли дека си сама на овој свет,едноставно неможат да те разберат-рибите тешко се разбираат оти емотивно многу се делат од другите...и да,не ме гњавиш со твојот живот,сите имаме онолку колку да се напише животен роман и тоа по сто тома.
Друг град хмм сега за сега не,не е поволен периодот за тебе,причекај,собери позитивна енергија и патот сам ќе се отвори...не,нема толку нешто страшно за тебе,и не секирај,секогаш сум тука за тебе.
И да,секако,благодарам за прочитаната поезија.
Затвори ги очите и почувствувај ја љубовта околу себе.
Сочувана

Voice of silence

ЉУБОВ ПРЕД СЕ

«Одговор #266 пратена : 05-11, 2009, 04:40:30 »

KEC

• Аматер
  • **
  • Репутација: +5/-11
  • Порака: 308
« Reply #266 пратена : 05-11, 2009, 04:40:30 »
Ribi na dve noze moja omilena papa.  :P
Сочувана
Kako zarobeni vo tegla
na ovaa zemjina kugla,
se derime na visok ton
ne pocituvame bon-ton.

Od sekogas bilo taka
sekoj pravel sto saka
nikoj na nikogo ne podaval raka
osven koga bi trebalo da e taka.

«Одговор #267 пратена : 08-11, 2009, 08:46:41 »

valery

• Почетник
  • *
  • Порака: 2
  • Нов член
« Reply #267 пратена : 08-11, 2009, 08:46:41 »
dani tuka e edna licnost  koja mnogu se interesira vo vrska so toa vie sto go rabotite i bi sakala da mi pokazete nekolku cekori za usovrsuvanje na ovaa rabota zatoa sto mislam deka ke mi bide mnogu korisna vo rabotata sto planiram da ja rabotam (otkrivanje na kriminalci) a kako za pocetok moze li nesto da mi kazete vo vrska so mojo zivot i da me posovetuvate  koj pat da go ziberam za da uspeam vo mojot zivot  blagodaram
Сочувана

«Одговор #268 пратена : 09-11, 2009, 06:49:40 »

univerzum

• Почетник
  • *
  • Нов член
    • Email
« Reply #268 пратена : 09-11, 2009, 06:49:40 »
univerzum,а што да кажам јас-риба и подзнакот ми е риба?Сакам да бидеш среќна,а за нас рибите малку ни треба да бидеме среќни за разлика од некои кои се гледаат на материјалното богатство,е велам дека тоа и нам не ни потребно но доволно онолку колку за скромен живот.
А онаа со детето и капата,видов мало дете(можеби и си ти кога си била мала)
Ок,не сакам на никој да кажувам негативни вибрации,туку едноставно и онаа што има негативно сакам да го преусмерам кон позитивно и затоа негативностите на некој начин сакам да ги преусмерам во друга насока.И не мисли дека си сама на овој свет,едноставно неможат да те разберат-рибите тешко се разбираат оти емотивно многу се делат од другите...и да,не ме гњавиш со твојот живот,сите имаме онолку колку да се напише животен роман и тоа по сто тома.
Друг град хмм сега за сега не,не е поволен периодот за тебе,причекај,собери позитивна енергија и патот сам ќе се отвори...не,нема толку нешто страшно за тебе,и не секирај,секогаш сум тука за тебе.
И да,секако,благодарам за прочитаната поезија.
Затвори ги очите и почувствувај ја љубовта околу себе.
Zdravo Dani.Se razocarav epten.Seta nadez mi bese vo taa preselba.Mislam deka samo toa ke me izbavi od problemite koi gi imam.Te molam ,dali mislis deka stvarno naskoro doaga pat ,mojot pat.
Сочувана

«Одговор #269 пратена : 09-11, 2009, 11:30:39 »

DANI

• Магионичар
    • Email
« Reply #269 пратена : 09-11, 2009, 11:30:39 »
dani tuka e edna licnost  koja mnogu se interesira vo vrska so toa vie sto go rabotite i bi sakala da mi pokazete nekolku cekori za usovrsuvanje na ovaa rabota zatoa sto mislam deka ke mi bide mnogu korisna vo rabotata sto planiram da ja rabotam (otkrivanje na kriminalci) a kako za pocetok moze li nesto da mi kazete vo vrska so mojo zivot i da me posovetuvate  koj pat da go ziberam za da uspeam vo mojot zivot  blagodaram

"dani tuka e edna licnost  koja mnogu se interesira vo vrska so toa vie sto go rabotite"
valery-како прво,морам да ти појаснам дека vie sto go rabotite -јас тоа и не го работам!барем не професионално!значи дека не се занимавам со тоа(оваа го кажувам за да не дојде до заблуда)...јас не сум стручно лице што се однесува за тоа(а имали некој?диплома,потврда и сл?-п.с-ме сваќаш што сакам да кажам)не е дека се оградувам но  оваа го кажувам за да работите не отидат во друга насока...инаку за твојата одлука, дека сакаш твојата професија да биде-(во мој превод) детектив е одлично...а совет или чекори кои би можело да ти користат-ослони се на твојот инстинкт и верувај во него-твоето пред чувство(а сите тие особини ги поседуваме сите само треба да се разбудат-а тоа значи ослушни се себе си во твојата тишина...тоа можеби можеш да го сториш и со медитација(но сепак некој треба да те упати,како,што и сл)и верувај во таа твоја тишина ќе дознаеш за многу нешта..ајде да не се расплинувам одговорот на твоите прашања ќе ги дознаеш во самата себе т.е од твоето Јас...
...Ти значи ли оваа нешто...еден тунел,не осветлен и е доста темно(не поминува воз,туку тунел како на автопат)уплашена личност(е сега дали е уплашена оти и е страв од нешто...или пак се крие?)надвор од тунелот се гледа сивило како кога се помрачува,но сепа е студено време...
Ќе те замолам за оваа оти таква слика се вртка,ако не е тогаш извини можеби жичките се помешале...
Сочувана

Voice of silence

ЉУБОВ ПРЕД СЕ

Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20   Оди горе
« претходни следни »