Добредојдовте Гостин. Ве молам пријавете се или зачленете се.
06-09, 2010, 07:21:44

Автор Тема: ПРЕДВИДУВАЊА  (Прочитана 8415 пати)

0 Членови и 1 Гостин ја гледаат оваа тема.

«Одговор #270 пратена : 09-11, 2009, 11:36:25 »

DANI

• Магионичар
  • Репутација: +6829/-0
  • Надвор од мрежа Надвор од мрежа
  • Порака: 610
    • Email
Одг: ПРЕДВИДУВАЊА
« Reply #270 пратена : 09-11, 2009, 11:36:25 »
univerzum,а што да кажам јас-риба и подзнакот ми е риба?Сакам да бидеш среќна,а за нас рибите малку ни треба да бидеме среќни за разлика од некои кои се гледаат на материјалното богатство,е велам дека тоа и нам не ни потребно но доволно онолку колку за скромен живот.
А онаа со детето и капата,видов мало дете(можеби и си ти кога си била мала)
Ок,не сакам на никој да кажувам негативни вибрации,туку едноставно и онаа што има негативно сакам да го преусмерам кон позитивно и затоа негативностите на некој начин сакам да ги преусмерам во друга насока.И не мисли дека си сама на овој свет,едноставно неможат да те разберат-рибите тешко се разбираат оти емотивно многу се делат од другите...и да,не ме гњавиш со твојот живот,сите имаме онолку колку да се напише животен роман и тоа по сто тома.
Друг град хмм сега за сега не,не е поволен периодот за тебе,причекај,собери позитивна енергија и патот сам ќе се отвори...не,нема толку нешто страшно за тебе,и не секирај,секогаш сум тука за тебе.
И да,секако,благодарам за прочитаната поезија.
Затвори ги очите и почувствувај ја љубовта околу себе.
Zdravo Dani.Se razocarav epten.Seta nadez mi bese vo taa preselba.Mislam deka samo toa ke me izbavi od problemite koi gi imam.Te molam ,dali mislis deka stvarno naskoro doaga pat ,mojot pat.
Ете сега,гледаш зошто не сакам некои работи да кажувам...можеби и се греши нели?не сме светци или ангели па се да можеме...ајде таа енергија да ја свртиме во друга насока...имаш читано за Ментален филм?...ако имаш некое сознание или ако веруваш(и треба да веруваш)
создади свој ментален филм каде ти се остварува твојата желба...п.с,прочитај нешто(ако си ок) за визуализација...

Хмм,а што е со тоа дете со капа,баш ме интересира дали воопшто ти е познато такво нешто,можеби и ќе се сетиш нешто,или пак тоа е некое дете што можеби го познаваш,а ако не тогаш извини.
« Последна промена: 09-11, 2009, 11:39:12 од DANI »
Сочувана
And, you my songs, do you know
I am the wind, song is the source of my soul

Voice of silence

ЉУБОВ ПРЕД СЕ

«Одговор #271 пратена : 09-11, 2009, 11:46:53 »

DANI

• Магионичар
    • Email
« Reply #271 пратена : 09-11, 2009, 11:46:53 »
Ribi na dve noze moja omilena papa.  :P

Пази само од нив има и баракуди и пирани 8)
Сочувана

Voice of silence

ЉУБОВ ПРЕД СЕ

«Одговор #272 пратена : 10-11, 2009, 12:29:54 »

univerzum

• Почетник
  • *
  • Репутација: +1/-0
  • Порака: 8
  • Нов член
    • Email
« Reply #272 пратена : 10-11, 2009, 12:29:54 »
Ете сега,гледаш зошто не сакам некои работи да кажувам...можеби и се греши нели?не сме светци или ангели па се да можеме...ајде таа енергија да ја свртиме во друга насока...имаш читано за Ментален филм?...ако имаш некое сознание или ако веруваш(и треба да веруваш)
создади свој ментален филм каде ти се остварува твојата желба...п.с,прочитај нешто(ако си ок) за визуализација...

Хмм,а што е со тоа дете со капа,баш ме интересира дали воопшто ти е познато такво нешто,можеби и ќе се сетиш нешто,или пак тоа е некое дете што можеби го познаваш,а ако не тогаш извини.
[/quote]Detet so kapa .Ne znam sto znaci toa,mislam ne me posocuva kon nekoja situacija so mene .Nema zosto da mi se izvinuvas.Ne sum citala nisto od toa.Ke pobaram.Dani ne e li toj mentalen film kade ti se ostvaruva zelbata ,isto sto i fantazija ?Jas sum laik i mozebi ke ti bide smesno moeto razmisluvanje,megutoa mene toa taka mi izgleda...
Сочувана

«Одговор #273 пратена : 10-11, 2009, 08:34:47 »

KEC

• Аматер
  • **
  • Репутација: +5/-11
  • Порака: 308
« Reply #273 пратена : 10-11, 2009, 08:34:47 »
Zivotot vo ajkula e interesen i dosta vozbudliv . Zivotot SO ajkula e smrt. A zivotot bez ajkuli e ziva dosada.Obozavam koga ke se vovlecam megju zabite na ajkula.
Сочувана
Kako zarobeni vo tegla
na ovaa zemjina kugla,
se derime na visok ton
ne pocituvame bon-ton.

Od sekogas bilo taka
sekoj pravel sto saka
nikoj na nikogo ne podaval raka
osven koga bi trebalo da e taka.

«Одговор #274 пратена : 10-11, 2009, 11:01:58 »

sofrag

• Почетник
  • *
  • Репутација: +0/-0
  • Порака: 11
  • Нов член
« Reply #274 пратена : 10-11, 2009, 11:01:58 »
Dani te ;itam postojano pa me interesira ;to 'e ka\e[ za mene?
Сочувана

«Одговор #275 пратена : 10-11, 2009, 03:37:17 »

valery

• Почетник
  • *
  • Порака: 2
  • Нов член
« Reply #275 пратена : 10-11, 2009, 03:37:17 »
dani tuka e edna licnost  koja mnogu se interesira vo vrska so toa vie sto go rabotite i bi sakala da mi pokazete nekolku cekori za usovrsuvanje na ovaa rabota zatoa sto mislam deka ke mi bide mnogu korisna vo rabotata sto planiram da ja rabotam (otkrivanje na kriminalci) a kako za pocetok moze li nesto da mi kazete vo vrska so mojo zivot i da me posovetuvate  koj pat da go ziberam za da uspeam vo mojot zivot  blagodaram

"dani tuka e edna licnost  koja mnogu se interesira vo vrska so toa vie sto go rabotite"
valery-како прво,морам да ти појаснам дека vie sto go rabotite -јас тоа и не го работам!барем не професионално!значи дека не се занимавам со тоа(оваа го кажувам за да не дојде до заблуда)...јас не сум стручно лице што се однесува за тоа(а имали некој?диплома,потврда и сл?-п.с-ме сваќаш што сакам да кажам)не е дека се оградувам но  оваа го кажувам за да работите не отидат во друга насока...инаку за твојата одлука, дека сакаш твојата професија да биде-(во мој превод) детектив е одлично...а совет или чекори кои би можело да ти користат-ослони се на твојот инстинкт и верувај во него-твоето пред чувство(а сите тие особини ги поседуваме сите само треба да се разбудат-а тоа значи ослушни се себе си во твојата тишина...тоа можеби можеш да го сториш и со медитација(но сепак некој треба да те упати,како,што и сл)и верувај во таа твоја тишина ќе дознаеш за многу нешта..ајде да не се расплинувам одговорот на твоите прашања ќе ги дознаеш во самата себе т.е од твоето Јас...
...Ти значи ли оваа нешто...еден тунел,не осветлен и е доста темно(не поминува воз,туку тунел како на автопат)уплашена личност(е сега дали е уплашена оти и е страв од нешто...или пак се крие?)надвор од тунелот се гледа сивило како кога се помрачува,но сепа е студено време...
Ќе те замолам за оваа оти таква слика се вртка,ако не е тогаш извини можеби жичките се помешале...
dani mislam deka e tocno toa deka se plasam. ima nekoj raboti od koi  se plasam   na pr:doma sum samo vo soba nema nikoj, pred spienje  sekogas vo mislite mi dovagaat  takvi raboti koj mi kazuvaat deka ne sum sama vo sobata deka ima use nekoj drug no ne gledam... i taka se podolgo vreme se smiruvam samata sebesi i zaspivam... posle nekoe vreme se osekam kako da ti kazam polubudna.... i osekam kako nekoja energija ima okolu mene i negativno mi vlijaeee ... i vo toj  moment se osekam mn. strasnoo.ezivoo  i sakam da se  razbudammm..se izmostuvam ne moze da se pomrdnam  so  telotoo i toa nekade trae do kaj 5 min i posle me opusta i  razbuduvAM I toa e toa.. bi sakala neso da mi kazes vo vrska so ova, dali samo na mene mi slucuva ili ima nekoj drug so slicen problem i koe e resenietoo  za da vakvi rab da ne mi se slucuvaatt....

a za prethodnoto sto go napisav  mislam deka ne sum se ubavo izrazila,, sakav da kazam deka mn sakam da ja imam taa mok sto ja imas tii i mislam deka mn ke mi pomognee....a ne deka toa e tvojata rabota  ok so ja imas dobieno n ekoja diploma ili bilo soo.

i te molam kazi mi nesto za mene na pr :vo vrska so ljubov, rabota.. prijatsletvoo

se izvinuvamm ako ti dosaduvamm

pozdrav4e i amij ubav den
Сочувана

«Одговор #276 пратена : 23-11, 2009, 10:34:45 »

univerzum

• Почетник
  • *
  • Нов член
    • Email
« Reply #276 пратена : 23-11, 2009, 10:34:45 »
Ribi na dve noze moja omilena papa.  :P

Пази само од нив има и баракуди и пирани 8)
Dani kaj si? Nedostigas..Ni trebas.
Сочувана

«Одговор #277 пратена : 24-11, 2009, 12:07:33 »

KEC

• Аматер
  • **
« Reply #277 пратена : 24-11, 2009, 12:07:33 »
Ako si ti univerzum , jas sum vinovo vo casava so e edvaj dve kapki.

Сочувана
Kako zarobeni vo tegla
na ovaa zemjina kugla,
se derime na visok ton
ne pocituvame bon-ton.

Od sekogas bilo taka
sekoj pravel sto saka

«Одговор #278 пратена : 24-11, 2009, 12:10:54 »

KEC

• Аматер
  • **
« Reply #278 пратена : 24-11, 2009, 12:10:54 »
Ako si ti univerzum , jas sum vinovo vo casava so e edvaj dve kapki.  Ne znam zosto nekoi ne razbiraat kolku sne mali i nebitni kako del od univerzumot.
Eve ke mu ja zgolemam reputacijata na univerzum za da bidi pogolem (a).
 8)
« Последна промена: 24-11, 2009, 12:15:34 од KEC »
Сочувана
Kako zarobeni vo tegla
na ovaa zemjina kugla,
se derime na visok ton
ne pocituvame bon-ton.

Od sekogas bilo taka
sekoj pravel sto saka

«Одговор #279 пратена : 24-11, 2009, 06:17:03 »

univerzum

• Почетник
  • *
  • Нов член
    • Email
« Reply #279 пратена : 24-11, 2009, 06:17:03 »
Ako si ti univerzum , jas sum vinovo vo casava so e edvaj dve kapki.  Ne znam zosto nekoi ne razbiraat kolku sne mali i nebitni kako del od univerzumot.
Eve ke mu ja zgolemam reputacijata na univerzum za da bidi pogolem (a).
 8)
NE MI NEDOSTASUVAS I NE GI RAZBIRAM TVOITE SEGI.MISLIS DEKA SI DUHOVIT
Сочувана

«Одговор #280 пратена : 26-01, 2010, 02:09:19 »

KEC

• Аматер
  • **
« Reply #280 пратена : 26-01, 2010, 02:09:19 »
Cudni raboti se slucuvaat naokolu . Snegovi , poplavi , zemjotresi i drugi trista cuda a nikoj da predvidi odnapred . Ne za dokazuvanje , onaka za da spasi necij covecki zivot.
Сочувана
Kako zarobeni vo tegla
na ovaa zemjina kugla,
se derime na visok ton
ne pocituvame bon-ton.

Od sekogas bilo taka
sekoj pravel sto saka

«Одговор #281 пратена : 31-01, 2010, 06:17:37 »

An Individual

• Почетник
  • *
  • Порака: 103
  • Die!
« Reply #281 пратена : 31-01, 2010, 06:17:37 »
А,кога веќе сум тука.

An individual,ќе те замолам(оваа е само молба)да внимаваш на остри предмети(нешто како пила)сакаш верувај,сакаш не верувај.

Deadline?
Сочувана

«Одговор #282 пратена : 01-02, 2010, 09:02:07 »

cernodrimski

• Почетник
  • *
  • Репутација: +3684/-1
  • Порака: 88
    • Email
« Reply #282 пратена : 01-02, 2010, 09:02:07 »
видовитоста е проклество а не дарба,тој што ја поседува,така лесно не ја искажува,многумина кои ја поседувале но кои посакале да манипулираат со таа дарба подоцна зажалиле,затоа малку ми е несватливо како многумина на видовитите им завидуваат на таа нивна способност.
Сочувана
Âíèìàâ༠øòî å ïîñàêàø,ìîæå äà òè ñå èñïîëíè:glup:

«Одговор #283 пратена : 06-02, 2010, 07:37:05 »

DANI

• Магионичар
    • Email
« Reply #283 пратена : 06-02, 2010, 07:37:05 »
cernodrimski,зошто тоа се поврзува со проклетство?..а што мислиш ти зошто се повлеков и ме нема по бајаги по одамна?баш поради таа причина..се чувствувам како некој проклетник кој чепка онаму каде само на еден му е дозволено оти тој е тој кој што треба да гледа нечии судбини..што да правам што сум проколнета со тоа проклетство..и баш пред месец дена и повеќе сонив чуден сон со порака(калуѓерки,католички попови,хор на песни каде го опејувавме Господ)
Сочувана

Voice of silence

ЉУБОВ ПРЕД СЕ

«Одговор #284 пратена : 27-02, 2010, 10:08:19 »

cernodrimski

• Почетник
  • *
  • Репутација: +3684/-1
  • Порака: 88
    • Email
« Reply #284 пратена : 27-02, 2010, 10:08:19 »
дани не му е дадено на човекот да чита од каменот неиспишан.према тоа видовитите само претпоставуваат,сп две три солуции што ги имаат,додека пророците можат да кажат за иднината,но тие се раѓаат многу ретко,а и кога ќе се родат не се расфрлаат со својата моќ,према тоа да се погледне во иднината е моќ,а не дарба
Сочувана
Âíèìàâ༠øòî å ïîñàêàø,ìîæå äà òè ñå èñïîëíè:glup:

Страници: 1 ... 17 18 [19] 20   Оди горе
« претходни следни »